Limburgs Schutterij Museum winnaarshoekje

Winnaarshoek in het mooie Schuttersmuseum te Steyl

De traditie van het schuttersmuseum is dat elk jaar de winnende Schutterij van de ‘UM’ een winnaarshoek mag inrichten.

Dit jaar was op 1 april de beurt aan Merkelbeek. De officiële opening gebeurde door de heer Luc Wolters, Conservator van het museum en de heer Ger Koopmans, lid van de Gedeputeerde Staten in de Provincie Limburg en President van de Oud Limburgse Schutters (OLS) Federatie.

Natuurlijk was ons 6 tal hierbij aanwezig in vol ornaat.

Wat is een winnaarshoek?

In de winnaarshoek zijn o.a. oude en nieuwe uniformen van de schutterij St Johannes – St Clemens te zien, plus de beschrijving van de geschiedenis van de schutterij, door Jac Smeets.

Ook is er een aantal mooie foto’s te zien. Onder andere van het 6 tal en foto’s van de kleurrijke en overweldigende intocht in Merkelbeek van 9 juli 2016. Een actuele groepsfoto van de schutterij met het koningspaar Roger Jacobs en Marion Snijders ontbreekt niet aan de collectie.

In het Schuttersmuseum wordt een archief bijgehouden van bijna alle schutterijen en het is voor de echte schuttersliefhebber een paradijs om te snuffelen naar informatie over de eigen vereniging.

Deze actuele ‘Merkelbeekse hoek’ is door Peter Philips ingericht.

Eveneens is deze hoek aangevuld met een gedeelte van de expositie “koning en koningin” uit 1997/1998 ook door Peter Philips gemaakt.

Kortom een bezoek aan het Schuttersmuseum is meer dan de moeite waard, ook na het OLS!

Adres:

Limburgs Schutterij Museum
Rozenstraat 18
5935 AN Steyl