OLS vlag en wimpel te koop !

Zoals reeds eerder aangekondigd is er een speciale OLS vlag+wimpel ontworpen. Allereerst worden deze in het weekend van 21 mei 2017 door de schutterij huis-aan-huis aangeboden in Merkelbeek.

Prijs: vlag (1×1.5mtr) en wimpel samen kosten € 15,=
Wilt u enkel de vlag of de wimpel dan kosten deze apart € 10,=

U kunt vlag en wimpel ook kopen op werkdagen tussen 10:00u en 14:00u bij het OLS Kantoor: Mgr. Mannensstraat 51 te Merkelbeek. Voor vragen kunt u bellen: 06-36403449.

Verder is er ook nog een mogelijkheid om vlag+wimpel in groter formaat (2x3mtr) te bestellen.
Omdat deze afmeting in een véél kleinere oplage geproduceerd wordt zijn de kosten per vlag+wimpel ook aanzienlijk hoger helaas, +/- €100,= bij voldoende afname, vlag en wimpel samen uiteraard.
Bij belangstelling voor een grote vlag+wimpel: stuur een mail naar communicatie@ols2017.eu

De OLS Vlag

De vlag is gebaseerd op de kleuren van het gemeentewapen van de voormalige gemeente Merkelbeek.  Het wapen staat prominent op de vlag. In 1982 gaat Merkelbeek op in de gemeente Onderbanken samen met Bingelrade, Jabeek en Schinveld.  De 4 stippen op de vlag refereren aan deze 4 woonkernen.  Door deze keuze kan de vlag bij alle mogelijke dorpse festiviteiten gebruikt worden, niet alleen nu maar ook in de toekomst.

 De OLS Wimpel

De wimpel is gemaakt  in de OLS 2017 huisstijl.
Informatie over het verkrijgen van een vlaggenmast van 6 meter, kunt u o.a. vinden op de volgende website:

https://www.tectake.nl/aluminium-vlaggenmast-inclusief-duitse-vlag-402125

Via deze website kunt u een vlaggenmast bestellen die gunstiger in prijs is, daar deze uit Duitsland komt.

Wij wij verheugen ons, om er samen met u een prachtig OLS van te maken met een kleurrijke en feestelijke uitstraling!!

 

Limburgs Schutterij Museum winnaarshoekje

Winnaarshoek in het mooie Schuttersmuseum te Steyl

De traditie van het schuttersmuseum is dat elk jaar de winnende Schutterij van de ‘UM’ een winnaarshoek mag inrichten.

Dit jaar was op 1 april de beurt aan Merkelbeek. De officiële opening gebeurde door de heer Luc Wolters, Conservator van het museum en de heer Ger Koopmans, lid van de Gedeputeerde Staten in de Provincie Limburg en President van de Oud Limburgse Schutters (OLS) Federatie.

Natuurlijk was ons 6 tal hierbij aanwezig in vol ornaat.

Wat is een winnaarshoek?

In de winnaarshoek zijn o.a. oude en nieuwe uniformen van de schutterij St Johannes – St Clemens te zien, plus de beschrijving van de geschiedenis van de schutterij, door Jac Smeets.

Ook is er een aantal mooie foto’s te zien. Onder andere van het 6 tal en foto’s van de kleurrijke en overweldigende intocht in Merkelbeek van 9 juli 2016. Een actuele groepsfoto van de schutterij met het koningspaar Roger Jacobs en Marion Snijders ontbreekt niet aan de collectie.

In het Schuttersmuseum wordt een archief bijgehouden van bijna alle schutterijen en het is voor de echte schuttersliefhebber een paradijs om te snuffelen naar informatie over de eigen vereniging.

Deze actuele ‘Merkelbeekse hoek’ is door Peter Philips ingericht.

Eveneens is deze hoek aangevuld met een gedeelte van de expositie “koning en koningin” uit 1997/1998 ook door Peter Philips gemaakt.

Kortom een bezoek aan het Schuttersmuseum is meer dan de moeite waard, ook na het OLS!

Adres:

Limburgs Schutterij Museum
Rozenstraat 18
5935 AN Steyl

Optochtroute + parkeerplaatsen

De OLS optocht met een lengte van 2,1 km krijgt 5 grote entrees en 2 kleine entrees. Defilé is in de Steenweg. Er komen 2-3 tribunes te staan.

Plattegronden van de OLS optochtroute:

Feestterrein – Haagstraat – Plein – Bovenderstraat – Windmolenweg – Amstenraderweg – Maarweg – Steenweg (defilé) – Belenweg – Geerstraat – Geerstraatje – Maastrichterweg – Feestterrein

Optochtroute + parkeerplaatsen op 2 juli 2017.

 

Koningsvogelschieten zondag 30 april 2017

Koningsvogelschieten Merkelbeek op 30 april 2017

Schutterij vraagt ‘OLS’ hulp aan de zusters.

Een verrassende start van het traditionele Koningsvogelschieten in de sfeervolle en lommerrijke tuin van de Zusters van het Korenveld. De hele schutterij is aanwezig met de koning en koningin, als voorzitter Jos Timmermans de marketentsters vraagt om de worst aan te bieden aan de zusters en een goed gevulde mand met heerlijke streekproducten.

Niet zo maar. Maar in ruil voor hun gebed. Dat gebed wordt kort daarna gebeden in de kapel, waar de kersverse generaal Albert Ramaekers de mooie grote OLS kaars, gemaakt door collega zusters uit België, wordt aangestoken. De creatieve zusters hebben een eigen OLS gebed gemaakt en dit ook uitgedeeld, zodat iedereen dezelfde woorden de hemel instuurt om _”Ooze leeve Hiër” massaal zijn zegen te vragen.

Nieuwe generaal Albert Ramaekers

Onlangs is Albert Ramaekers door het bestuur benoemd tot generaal. Deze functie ontbrak sinds enkele jaren bij de schutterij. De laatste generaal was Frans Timmermans.

Albert is één van de schutters die het OLS naar Merkelbeek heeft gebracht en hij neemt al jaren een verantwoordelijke plek in binnen het bestuur. Zijn vader was vroeger ook generaal, dus dat zit in het bloed. Albert mocht deze ochtend zijn nieuwe uniform voor de eerste keer aantrekken en hij werd meteen door pastoor Houben, die ook de mis had gecelebreerd, gezegend.

Elke schutterij kan zelf bepalen of zij een generaal benoemen. Er kan per schutterij maar één generaal zijn.

Denieuwe generaal is zich bewust van de verplichtingen die deze functie met zich meebrengt. Niet alleen meelopen tijdens de schuttersoptochten die spoedig weer gaan beginnen, hij zal ook uittreden bij wedstrijden. Hij vervolmaakt de groep daar hij door zijn uniform en hoofdbedekking een opvallende verschijning is.

Koningsvogelschieten

Het nieuwe schuttersseizoen start met het traditionele koningsvogelschieten. Vanwege de sterke wind kan de wedstrijd pas laat beginnen. Het is een zonnig en druk bezocht evenement.

Meer dan 70 bezoekers hebben op de speciale vogel voor burgers geschoten. Mevrouw Barbera Laura Ligason Aenaïz schiet na 94 schoten uiteindelijk de vogel. Haar valt de eer te beurt om samen met haar partner deel te namen aan het gezellige en smakelijk schuttersdiner na afloop bij Gasterie Smeets.

Nieuwe Koning Alfons Douven

Na de spannende schutters wedstrijd is het Alfons Douven die met 114 schoten de eer heeft zich de nieuwe koning te mogen noemen. Alfons is al meer dan 30 jaar een fervent schutter en actief lid van de schutterij. Nadine Ramaekers-Lückers zal koning Alfons ter zijde staan als koningin.

Ook zij was schutter van het zestal dat het OLS naar Merkelbeek gehaald heeft. Zij is de echtgenote van generaal Albert.

 

Dit nieuwe koningspaar zal een ere plaats vervullen tijdens het OLS op 2 juli.

Programma is bekend!

We hebben inmiddels op de website ons volledige programma bekend gemaakt!

Althans, de hoofditems! De artiesten zullen we in willekeurige volgorde de komende weken bekend gaan maken!

Dus blijf HIER op de hoogte van alle spectaculaire ontwikkelingen!

 

 

Primeur: OLS Lied in de ZOÉPKOEL tijdens de BBBBZ!

Niets is minder waar! Onze eigen Zeemsjutte mogen het OLS 2017 lied ten gehore gaan brengen tijdens de opening van de carnaval in Venlo! Ze staan dan ook op volle sterkte in de Zoépkoel tijdens de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting! Het lied dat in samenwerking met WirSindSpitze! is gemaakt en afgelopen weken is opgenomen in de Marlstone studios is een grote hit! Wil je ‘m horen? Klik dan snel hier en deel ‘m met je vrienden!

Dat een OLS Lied in de Zoépkoel staat is een unicum! Echt iets dat nog NÓÓIT eerder is vertoond!